ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ &
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ

Κανονισμός Διεξαγωγής Εξεταστικής Φεβρουαρίου 2022

Σύμφωνα και με την υπ αριθμ. 2293/Ζ1/10.01.2022 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας Και Θρησκευμάτων τα μαθήματα της εξεταστικής του Φεβρουαρίου 2022 θα εξεταστούν όλα με φυσική παρουσία.

Δήλωση συμμετοχής στην εξέταση μαθήματος.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξέταση ενός μαθήματος πρέπει να κάνουν εγγραφή στο συγκεκριμένο μάθημα στην πλατφόρμα εξετάσεων exams (https://exams.civil.ihu.gr/)

Οι εγγραφές στην πλατφόρμα exams διεξάγονται στο διάστημα από την Τετάρτη 19/01/2022 έως και την Πέμπτη 27/01/2022.

Η εγγραφή και συμμετοχή στην εξέταση ενός μαθήματος επιτρέπεται μόνο όταν το μάθημα αυτό έχει περιληφθεί στην Δήλωση Μαθημάτων στην ηλεκτρονική Γραμματεία (egram) στην αρχή του εξαμήνου και πληρείται το σύνολο των προϋποθέσεων που έχει θέσει ο διδάσκων σε κάθε μάθημα.

Η εγγραφή σε κάποιο μάθημα στην πλατφόρμα exams αποτελεί ταυτόχρονα και δήλωση αποδοχής και συμμόρφωσης στους κανόνες εξέτασης του συγκεκριμένου μαθήματος.

Κανόνες διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν κυρίως στις αίθουσες του κτιρίου «Βαρέων Εργαστηρίων» του Τμήματος (αίθουσες Εργαστηρίου Κατασκευών Κτιρίων, Εργαστηρίου Τοπογραφίας κ.λ.π.).

Για τους εξεταζόμενους φοιτητές:

  • Η είσοδος/συμμετοχή στις εξετάσεις επιτρέπεται εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Υφυπουργός Παιδείας στην υπ αριθμ. 2293/Ζ1/10.01.2022 απόφαση του. Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις:
  • Η χρήση μάσκας (που καλύπτει πλήρως στόμα και μύτη) εντός των χώρων (εσωτερικών, αλλά και εξωτερικών) του Πανεπιστημίου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
  • Στο εσωτερικό του κτιρίου εξέτασης και καθ’ όλη την διάρκεια της εξέτασης, συστήνεται η χρήση διπλής ιατρικής μάσκας ή μονής μάσκας υψηλής προστασίας (KN95, FFP2) για φοιτητές και επιτηρητές.
  • Οι φοιτητές προσέρχονται στον προαύλιο χώρο μπροστά από την είσοδο του κτιρίου τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της εξέτασης και περιμένουν οδηγίες από τους επιτηρητές, κρατώντας τις προβλεπόμενες μεταξύ τους αποστάσεις. Καλό θα είναι να αποφεύγεται η χρήση κοινόχρηστων WC.
  • Καλούνται από τον καθηγητή ή τους επιτηρητές να προσέλθουν ένας-ένας στην είσοδο του κτιρίου, όπου επιδεικνύουν την φοιτητική ή την αστυνομική τους ταυτότητα και το πιστοποιητικό (εμβολιασμού ή νόσησης) ή την βεβαίωση (PCR, rapid test), πίσω από το τζάμι και γίνεται έλεγχος αν δικαιούνται να εξεταστούν.
  • Στην συνέχεια εισέρχονται στον προθάλαμο του κτιρίου όπου θερμομετριούνται. Σε περίπτωση που η θερμοκρασία είναι άνω του ορίου των 37.5 °C, που καθορίστηκε από τον ΕΟΔΥ, δεν επιτρέπεται η είσοδος και ο/η φοιτητής/τρια οφείλει να αποχωρήσει άμεσα.
  • Οι φοιτητές συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες των επιτηρητών. Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες εξέτασης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα παρεμπόδισης της ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων και ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες.
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παραμονή πριν ή μετά την εξέταση σε διαδρόμους και άλλους χώρους των κτιρίων.
  • Επιτρέπεται να έχετε μαζί σας στο θρανίο μόνο τα απαραίτητα για την εξέταση, όπως στυλό (τουλάχιστον 2), μολύβια, χάρακες, κομπιουτεράκι, βιβλία και σημειώσεις ή τυπολόγιο (εφόσον ο διδάσκων τα έχει επιτρέψει) και την φοιτητική σας ταυτότητα. Όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα, όπως τσάντες, βαλίτσες, σακίδια και (κλειστό) κινητό θα αποθέτονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. ΔΕΝ επιτρέπεται ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου μεταξύ των φοιτητών.
  • Διευκρινίσεις, αν χρειάζονται, θα παρέχονται αποκλειστικά από την έδρα.

 

  • Φοιτητές που δικαιούνται ειδική εξέταση. Στα μαθήματα που εξετάζονται με γραπτή εξέταση, οι φοιτητές που δικαιούνται διαφορετικού τύπου εξέταση (δυσλεξία ή άλλα προβλήματα) και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Γραμματεία του Τμήματος, θα πρέπει να αποστείλουν e-mailστον διδάσκοντα, μερικές μέρες πριν την εξέταση, για να κανονίσουν την διαδικασία εξέτασης τους. Κατά την εξέταση θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους την σχετική απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος.

 

Κορυφή σελίδας