ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ &
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ

MΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 

Από την Δευτέρα 30/03/2020 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα με την μέθοδο της τηλεδιδασκαλίας (online, real-time με video και ήχο, όπως μιλάτε με τους φίλους σας στο Skype ή στο Messenger).

Το λογισμικό (software) που θα χρησιμοποιηθεί είναι το zoom (κάτι σαν το Skype). Για να συνδεθείτε θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Διαβάστε τις  οδηγίες εγκατάστασης σε Η/Υ με Windows https://www.ihu.gr/wp-content/uploads/icustom/zoom-manual_setup_sound_video.pdf (για Linux ψάξτε το στο https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/204206269-Installing-Zoom-on-Linux) Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε από tablet ή smartphone με android ή IOS (δείτε στο https://zoom.us/download#client_4meeting )

Αφού το εγκαταστήσετε μπορείτε να το δοκιμάσετε στη «αίθουσα δοκιμών». Πριν συνδεθείτε, διαβάστε τις οδηγίες για την σύνδεση ως φοιτητής https://www.ihu.gr/wp-content/uploads/icustom/zoom-manual_plain_participation.pdf  

Για σύνδεση στη «αίθουσα δοκιμών» ακολουθήστε το link https://zoom.us/j/839447842

Προσοχή, η αίθουσα αυτή είναι μόνο για δοκιμές. Η χωρητικότητα της σε άτομα είναι περιορισμένη. Αφού δοκιμάσετε το zoom, αποσυνδεθείτε, για να μπορέσουν να το δοκιμάσουν και άλλοι φοιτητές. Η αίθουσα θα είναι ενεργή μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 30/3/2020.

Για να βρείτε την ημέρα, την ώρα και το link που θα γίνεται το κάθε μάθημα που θέλετε (πρέπει) να παρακολουθήσετε θα πρέπει να συνδεθείτε στο αντίστοιχο μάθημα στο e-learning. Εκεί ο υπεύθυνος καθηγητής θα έχει ανακοινώσει την ημέρα, την ώρα και το link του τηλεμαθήματος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν συνδέεστε σε κάποιο μάθημα είναι απαραίτητο να συνδέεστε με όνομα σύνδεσης το πραγματικό σας ονοματεπώνυμο (κενό) αριθμό μητρώου (π.χ. Παντογνώστης Χαράλαμπος 9988). Η λίστα των συμμετεχόντων σε κάθε μάθημα θα χρησιμοποιηθεί ως παρουσιολόγιο.  Η λήψη του παρουσιολογίου είναι υποχρεωτική και αποτελεί απόδειξη ότι το μάθημα έγινε κανονικά. Στα μαθήματα (π.χ. εργαστήρια) που η παρουσία είναι υποχρεωτική, το παρουσιολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθηγητή για απουσίες (μπορεί επίσης να πάρει παρουσίες με τον παραδοσιακό τρόπο, φωνάζοντας τα ονόματα των φοιτητών). Ο καθηγητής έχει το δικαίωμα να αποβάλει από την «αίθουσα» όποιο αρνείται να συνδεθεί με το πραγματικό του όνομα.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους με αυτή την νέα μέθοδο διδασκαλίας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Χρήστος Βοζίκης

 

 

Κορυφή σελίδας