ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ &
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ

Τοπογραφία 2 , εργαστήριο οδηγίες και ημερομηνίες παρ/σης

 
1)Το ατομικό θέμα σας έχει ήδη ξεκινήσει: Πρέπει να κάνετε υπολογισμούς -ατομικά- για τις αναγωγές γωνιών και αποστάσεων, ώστε να προκύψουν οι τελικές γωνίες θλάσης της όδευσης και οι οριζόντιες αποστάσεις. Θα πρέπει να μην συμπεριληφθούν οι πολύ διαφοροποιημένες μετρήσεις και πιθανά λανθασμένες μετρήσεις.
 
2) Στο e-learning, ο κωδικός του μαθήματος του εργαστηρίου είναι: TOPO2E    (ΚΕΦΑΛΑΊΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ)
Από εκεί θα πρέπει τουλάχιστον:
α)Να τυπώσετε τις συντεταγμένες γνωστών στάσεων ΤΕΙ(Ορειχαλκ. μπουλόνια και πλακέτες) δύο φορές. Θα χρησιμοποιήσετε το αρχείο : "STASEIS PERIOXHS ME TON AM SPOUDASTH"
  *****Η μία εκτύπωση θα μας παραδοθεί στις 5-4-19(Πα) ή στις 12-4-19(καταληκτική) και θα αναφέρει επάνω και το ονομ/μό σας.*****
  Στον καθένα εμφανίζονται διαφορετικές συντεταγμένες, λόγω ειδικού αλγορίθμου.
 
β)*****Να φέρετε την επίλυση της όδευσης (στο χέρι και με έλεγχο από τον η/υ-αρχείο σε excel απο το e-learning). Το αρχείο είναι το "ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΔΕΥΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΣΤΑ 2 ΑΚΡΑ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ". Ημερομηνίες παράδοσης και ελέγχου: από 12-4-19 έως 17-4-19 (καταληκτική)
 
Η επίλυση θα συνοδεύεται από σκαρίφημα όδευσης (είτε εκτυπωση από autocad, είτε αντίγραφο του σχεδίου-σκαριφήματος της περιοχής που σας δώσαμε με τον ορισμό των περιοχών σας), με σημειωμένες επάνω τις γωνίες θλάσης, τις οριζόντιες αποστάσεις και τις κορυφές όδευσης-κωδικούς σημείων).
Η κλίμακα της απόδοσης παράδοσης είναι 1:500, το έδαφος ομαλό και οι οδεύσεις σας πρωτεύουσες (σχεδόν σε όλες τις ομάδες με τις οποίες συζητήσαμε και δεν υπάρχει δεύτερη όδευση που να βασίζεται στα σημεία της πρώτης).
 
3)Στην αποτύπωση σημείων λεπτομερειών στο πεδίο που θα ξεκινήσετε στα επόμενα μαθήματα:
Δεν θα απαιτείται να μετράτε πλέον σε δύο περιόδους αλλά μόνο σε πρώτη θέση τηλεσκοπίου, αφού μηδενήσετε κανονικά.
Προς την στάση 0νισμού, για λόγους ελέγχου, πρέπει να μετράτε και πάλι όλες τις γωνίες και την απόσταση. Αυτό απαιτείται και στο αρχείο excel του κου Παναγιωτόπουλου. Η πρώτη μας μέτρηση λοιπόν είναι προς τον μηδενισμό
Αυτό το αρχείο (excel επίλυσης σημείων αποτύπωσης στο pc, ονομάζεται λύση ταχυμετρίας με PENTAX) έχει κάποια μυστικά για το πως θα μπουν οι στάσεις(πχ διάφορα φύλλα εργασίας-στάδια, αύξουσα σειρά κωδικών και αλφαβητικά και αριθμητικά, χρήση συγκεκριμένων χαρακτήρων) κλπ.
 
Για την διευκόλυνση της αξιολόγησής σας θα σημειώνονται οι ημερομηνίες παράδοσης του κάθε φοιτητή
 
Οι διδάσκοντες 
Καραποστόλου Γιώργος, Ντάσιου Κωνσταντίνα
Κορυφή σελίδας